Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 22. januar 2014. 19:18

Čestitka povodom Dana novinara

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić čestitao je svim novinarima, poslenicima slobodne misli i riječi, 23. januar - Dan novinara.

“Poštovani poslenici slobodne misli i riječi,

Žila kucavica demokratije u državi je profesionalno i slobodno novinarstvo. Demokratija živi i raste kroz glas novinara koji je britak i posvećen javnom dobru.

U procesu evro-atlanskih integracija mediji imaju posebno mjesto za kormilom našeg broda, države Crne Gore, koja ide ka luci ujedinjene Evrope, Evrope koja baštini vrijednosti vladavine prava, slobodne riječi i dostojanstvenog rada.

Glas novinara treba biti korektiv političko-društvenih procesa koji za cilj imaju istinu i pravo građanina da zna. Pravo na informisanost i istinu, te na slobodnu riječ, su našim Ustavom utkani u temelje moderne Crne Gore, i ništa ih ne smije poljuljati.

Država koja ne može odbraniti slobodnu riječ ne budi vjeru u snagu i dostojanstvo čovjeka. Dužnost države je da stane u odlučnu odbranu prava, posebno onih koja se odnose na ljudske slobode.

Želi vam se ovom prilikom zahvaliti na vašoj predanoj želji za informacijom i istinom,  na vašem istrajnom javnom poslu.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam 23. januar - Dan novinara."

Ranko Krivokapić