Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 23. januar 2014. 15:26

Predśednik Skupštine Crne Gore primio ministra vanjskih poslova Republike Albanije sa delegacijom

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. gospodina Ditmira Bušatija, ministra vanjskih poslova Republike Albanije, sa delegacijom.   

Predśednik Krivokapić i Nj.E. gospodin Bušatij su u razgovoru konstantovali prijateljski odnos dviju država. Crna Gora i Republika Albanija imaju kvalitetnu saradnju na bilateralnom nivou, kao i kroz brojne vidove regionalnih inicijativa.

Predśednik Krivokapić je iskazao želju i spremnost za intenziviranjem parlamentarne saradnje Skupština Crne Gore i Albanije. “Želim da se Vama i Vašem Parlamentu zahvalim na partnerskoj podršci u našim integracijama u sjeverno-atlanski savez. Takođe, Crna Gora je prijatelj Albaniji i spremna je podijeliti iskustva i znanja o putu ka integrisanju u EU” istakao je predśednik Krivokapić.

Ministar Ditmir Bušatij je ovom prilikom naglasio da je Crna Gora prepoznata u ovom dijelu Evrope kao država stabilnosti i mira. “Posebno u pogledu izraženog senzitiviteta po pitanju nacionalnih zajednica u Crnoj Gori”, naglasio je Bušatij.

Takođe je ocjenjeno da su sva buduća ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu i ekonomska valorizacija prirodnih resursa više nego dobrodošla, jer to znači bolji kvalitet života građana dviju država.       

“Zajednički granični prijelaz u Sukobinu, prvi takvog tipa u regionu, je najbolji primjer partnerske saradnje i razumijevanja dvije države i naroda”, ocijenio je predśednik Krivokapić.