Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 08. februar 2014. 18:36

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić susreo se u Vašingtonu sa Senatorom Džonom Mekejnom i predśednikom GM Fonda Kenedijem

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić tokom boravka u Vašingtonu, na Nacionalnom molitvenom doručku, imao je susrete i sa Senatorom Džonom Mekejnom, i predśednikom GM Fonda Kenedijem.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, tokom pośete Vašingtonu, sreo se sa američkim Senatorom Džonom Mekejnom. Senator Mekejn nastavlja sa pružanjem snažne podrške Crnoj Gori na njenom putu ka punopravnom članstvu u NATO.

Predśednik Krivokapić i Senator Mekejn su zajednički ocjenili predstojeće mjesece kao ključne u dosezanje kriterijuma potrebnih za članstvo.

Senator Mekejn je istakao da Crna Gora igra veoma pozitivnu ulogu u regionu Zapadnog Balkana i šire, te je njeno članstvo u Savezu od značaja i za druge zemlje, posebno na njihovom putu evroatlanskih integracija.

U svojstvu predśednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, predśednik Ranko Krivokapić je imao susret i sa predśednikom German Marshall Fonda (GMF) Krejgom Kenedijem.

Parlamentarna Skupština OEBS-a na čelu sa predśednikom Krivokapićem i GMF će organizovati poseban skup te niz događaja u junu u Kongresu SAD. Ovi događaji će biti održani u susret izazovima OEBS-a u sklopu potrebe usvajanja novih strategija OEBS-a, a povodom četrdesetogodišnjice od osnivanja ove organizacije koja okuplja 57 država.

Skup će okupiti istaknute političare i stručnjake iz međunarodne politike, a njega će slijediti skupovi u Moskvi na RIAC-u i u Štokholmu na SIPRI Institutu.