Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 14. februar 2014. 18:13

Zimsko zasijedanja Parlamentarne skupštine OEBS - drugi dan

Predśednik PS OEBS-a Ranko Krivokapić otvorio specijalnu debatu o političkoj situaciji u Ukrajini

Drugog dana Zimskog zasijedanja Parlamentarne skupštine OEBS-a, koja se održava u Beču, na dnevnom redu bila je organizovana specijalna debata  na temu: »Aktuelna situacija u Ukrajini«.         

Predśednik PS OEBS-a Ranko Krivokapić je otvorio specijalnu debatu o političkoj situaciji u Ukrajini apostrofirajući aktivnosti koje je PS OEBS imala posljednjih mjeseci od izbijanja krize u toj zemlji. On je podśetio i na svoju pośetu Kijevu i razgovore koje je tom prilikom vodio sa  visokim zvaničnicima Ukrajine u naporima da pomogne rješavanju političke krize.

Učesnici debate su pozdravili aktivnosti Parlamentarne skupštine i predśednika Krivokapića povodom političke situacije u Ukrajini i iskazali očekivanje da će PS i dalje posvećeno pratiti razvoj dešavanja u ovoj zemlji i svojim proaktivnim pristupom doprinositi stabilizaciji prilika.

Predśednik Krivokapić je predśedavao i današnjom śednicom Stalnog komiteta Parlamentarne skupštine na kojem je razgovarano o projektu Helsinki +40 kao i temi ovogodišnjeg zasijedanja koje će biti održano u junu u glavnom gradu Azerbejdžana.