Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 18. februar 2014. 19:06

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio potpredśednika Vlade i ministra vanjskih poslova Grčke Republike Evangelosa Venizelosa

Predśednik Krivokapić i Nj. E. gospodin Venizelos su konstatovali tradicionalne prijateljske odnose Crne Gore i Grčke Republike. Saradnja dviju država je u kontinuranom intenziviranju.

Predśednik Krivokapić je naglasio značaj Grčke Republike za Crnu Goru u svijetlu evro-atlanskih integracija naše države. “Posebno sa stanovišta baštinjenja sličnih tradicionalnih vrijednosti i dobrog međusobnog razumijevanja dvaju naroda” istakao je Krivokapić.

Sagovornici su istakli ulogu i rezultate Skupština Crne Gore koji su postignuti kroz složen proces zakonodavnih reformi, koje imaju za cilj jačanje demokratije i snaženje institucija države Crne Gore.

Poseban dio ovog susreta bio je posvećen napretku Crne Gore u procesu NATO integracija. “Veoma je važno da je Crna Gora članstvo u  NATO savezu visko pozicionirala na listi državnih strateških ciljeva” naglasio je Venizelos.

Pred našom državom je set važnih procesa te neprestan rad na jačanju vladavina prava i to je jedini ispravan kurs ka NATO luci. U tim procesima i na tom putu Grčka jeste i biće prijatelj Crne Gore – poručili su Krivokapić i Venizelos.

Sagovornici su istakli važnu ulogu parlamentarne diplomatije u svim procesima integracije države u međunarodne strukture, te rad i doprinos Skupštine Crne Gore na tom polju ocijenili kao više nego uspješan.

Crna Gora i Grča imaju jake turističke i privredne potencijale koje treba zajednički uvezivati te tako izgrađivati i čvršće ekonomske veze dviju država.