Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 25. februar 2014. 17:15

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio predśednika Republike Bugarske Rosena Plevnelieva

Sagovornici istakli da Crna Gora i Republika Bugarska imaju tradicionalno dobre odnose

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Rosena Plevnelieva predśednika Republike Bugarske.

Crna Gora i Republika Bugarska imaju tradicionalno dobre odnose i partneri su u dostizanju zajedničkih ciljeva cjelokupnog integrisanja regiona kojem pripadaju, istakli su predśednik Ranko Krivokapić i Predśednik Rosen Plevneliev tokom današnjeg susreta.

“Republika Bugarska je po mnogo čemu bliska Crnoj Gori, posebno mislim na lakoću međusobnog razumijevanja, kao i na sigurnu budućnost naše države u evro-atlanskim strukturama, čiji je Bugarska već punopravni član”, rekao je Krivokapić.

Tokom susreta je ocijenjeno da region, kojem Crna Gora i Bugarska pripadaju, treba da vodi sinhronizovanu politiku u oblasti infrastrukturne komunikacije, ekonomije i privrednoj razvoja.

“Naše privrede i ekonomije su vrlo uvezane, te svaki pojedinačni uspjeh i napredak, znači i boljitak čitavom regionu”, ocijenio je Plevneliev.

Sa susreta je poručeno da Republika Bugarska ostaje posvećena pružanju podrške Crnoj Gori u njenom integracionom procesu u NATO i Evropsku uniju. Članstvo u ovim organizacijama predstavlja garant mira, stabilnosti i vladavine prava, a time i jači i prosperitetniji region.

Odnosi parlamenata dviju država ocijenjuju se pozitivnim i u fazi su intenziviranja kroz različite vidove parlamentarne saradnje, koji su primjer uspješne koordinacije zajedničkih interesa, istakli su Krivokapić i Plevneliev.