Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 25. februar 2014. 18:00

Predśednik Skupštine primio osnivača neđeljnika “Monitor” i ND “Vijesti”, izvršnu direktorku neđeljnika “Monitor” i direktora ND “Vijesti”

Predśednik Krivokapić rekao da je sloboda medija jedan od ključnih indikatora demokratičnosti i stabilnosti jednog društva

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas osnivača neđeljnika “Monitor” i ND “Vijesti” Miodraga Perovića, izvršnu direktorku neđeljnika “Monitor” Milku Tadić-Mijović i direktora ND “Vijesti” Željka Ivanovića.

Predśednik Krivokapić je rekao da je sloboda medija jedan od ključnih indikatora demokratičnosti i stabilnosti jednog društva.

“Bez slobode medija nema ni odgovorne vlasti a tamo đe nema odgovorne vlasti nema perspektive za građane”, ocijenio je Krivokapić.

Sagovornici su ocijenili da zabrinjava trenutno stanje na medijskoj sceni Crne Gore, pogotovo napadi na nezavisne medije koji imaju kritičan odnos prema vlastima.

Predśednik Krivokapić je istakao da je primarna obaveza države da stvara atmosferu u kojoj će se mediji ośećati bezbjednim, da slobodu medija kontinuirano podstiče jer na taj način podstiče i demokratske procese i stabilnost.

Krivokapić je takođe ukazao i da su poštovanje profesionalnih standarda, razvijanje kulture dijaloga i informisanje javnosti zasnovano na činjenicama, principi kojima se mediji u Crnoj Gori trebaju rukovoditi.