Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 10. mart 2014. 15:18

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a primio zamjenika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija

Ocijenjeno da Crna Gora snažno učestvuje u stabilnosti i promociji vrijednosti mira, dijaloga i regionalne saradnje

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas gospodina Jana Eliasona, zamjenika generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. 

Tokom susreta je ocijenjeno da Crna Gora snažno učestvuje u stabilnosti i promociji vrijednosti mira, dijaloga i regionalne saradnje, inače temelja organizacije Ujedinjenih nacija.

Krivokapić se zahvalio gospodinu Eliasonu, zamjeniku generalnog sekretara UN-a, na prepoznavanju napora i doprinosa koji Crna Gora ima kroz svoje učestvovanje u mirovnim misijama i politiku dijaloga.

Eliason je istakao da je Crna Gora priča koja je veoma uspješna u ovom dijelu Evrope. On je takođe poručio da je uloga predśednika Parlamentarne skupštine OEBS-a važna za doprinos iznalaženju dugoročnih rješenja koja za cilj imaju sigurnost i mir građana.

Sagovornici su zaključili da su mir i stabilnost vrhovni prioriteti kojima države članice UN-a moraju biti kontinuirano posvećene. Svaki pojedinačni doprinos znači sigurnost čitave zajednice.