Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 20. mart 2014. 17:25

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio ambasadorku Ukrajine Oksanu Slusarenko

Krivokapić istakao da međunarodna zajednica treba garantovati suverenitet i teriotorijalni integritet Ukrajine

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Oksanu Slusarenko, ambasadorku Ukrajine u Crnoj Gori. Krivokapić je istakao da međunarodna zajednica treba garantovati suverenitet i teriotorijalni integritet Ukrajine. “U ovim trenucima koji su posebno teški za Ukrajinu i njen narod, potrebna je dodatna mudrost i pažljivost u donošenju odluka”, poručio je Krivokapić.

Ambasadorka Slusarenko je iskazala zahvalnost Ukrajine predśedniku Krivokapiću na njegovim naporima i doprinosu u dijalogu i mirnom rješavanju situacije, kroz njegovu funkciju predśednika Parlamentarne skupštine OEBS-a. “Ukrajini su sada potrebni oni koji imaju bogato iskustvo u međunarodnoj politici, kao što ste Vi, i neko ko je iskustveno ośetio kompleksnost situacije, kao što je bila ona u Jugoslaviji 90-ih godina” – poručila je Slusarenko i uputila poziv predśedniku Krivokapiću da pośeti Ukrajinu.

Predśednik Krivokapić je uz zahvalnost prihvatio poziv, poručivši da u PS OEBS predano radi na ukrajinskom slučaju, te da će uskoro pośetiti zvanični Kijev.