Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 26. mart 2014. 16:40

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a primio specijalnog predstavnika predśedavajućeg OEBS-a za Zapadni Balkan

Sagovornici istakli važnu političku ulogu OEBS-a, posebno u ovom dijelu Evrope

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas Gerarda Stoudmana, specijalnog predstavnika predśedavajućeg OEBS-a za Zapadni Balkan.

Od svog osnivanja OEBS ima važnu političku ulogu posebno u ovom dijelu Evrope, na prostoru Zapadnog Balkana, ocijenili su predśednik Krivokapić i Gerard Stoudman.

Demokratski i fer izborni procesi, kao i vladavina prava su ključni prioriteti OEBS-a, jer oni znače stabilnost, sigurnost i mir, pa i dalje moraju biti osnov djelovanja i politike ove organizacije, poručio je Krivokapić.

Specijalni predstavnik predśedavajućeg OEBS-a za Zapadni Balkan Stoudman je ocijenio da je put Crne Gore u EU i NATO garant stabilnosti i jačanje vladavine prava, za šta se OEBS i zalaže.

Krivokapić i Stoudman su istakli da je OEBS uvijek imao konstruktivnu ulogu i procesima demokratizacije, te da će tome ostati posvećen i dalje.           

“Regionalna saradnja, između država ovog regiona, je od izuzetne važnosti zbog kvalitetnije i efikasnije integracije u EU” poručio je Stoudman pozdravivši doprinos predśednika Krivokapića na tom polju.