Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 07. april 2014. 15:13

Predśednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić u Kopenhagenu predśedavao sastankom Biroa ove skupštine

Predśednik informisao članove Biroa o ključnim aktivnostima preduzetim od posljednjeg sastanka ovoga tijela

Predśednik Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić je u Kopenhagenu predśedavao sastankom Biroa ove parlamentarne skupštine, u susret Godišnjem zasijedanju PS OEBS-a.

Predśednik Krivokapić je informisao članove Biroa o ključnim aktivnostima preduzetim od posljednjeg sastanka ovoga tijela.

On je posebno naglasio aktivnosti koje se odnose na nastojanje PS OEBS-a da u okviru ukupnih međunarodnih napora pomogne uspostavljanje dijaloga u cilju rješavanja krize u Ukrajini.

Predśednik Krivokapić je informisao o nedavnim pośetama Moskvi i Kijevu i razgovorima sa visokim zvaničnicima ove dvije zemlje tokom kojih je dogovoren susret ruske i ukrajinske delegacije u PS OEBS-a koji će biti održan u Beču 11. aprila.

Članovi Biroa su u okviru debate o Ukrajini ocijenili značajnim aktivnosti koje je preduzeo predśednik Krivokapić i iskazali očekivanje da će nakon ugovaranja susreta ruske i ukrajinske delegacije u PS, Parlamentarna skupština nastaviti da pruža svoj konkretan doprinos u uspostavljanju i jačanju dijaloga između dvije strane.

Na sastanku Biroa su razmatrani prijedlozi izvještaja i rezolucija koji će biti finalno razmatrani i usvajani na Godišnjem zasijedanju PS OEBS-a.

Razmatrane su i aktivnosti koje se odnose na izborne posmatračke misije u kojima će učestvovati PS OEBS-a u narednom periodu.