Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 11. april 2014. 18:12

Predśednik Parlamentarne skupštine OEBS Ranko Krivokapić u Beču upriličio sastanak ruske i ukrajinske delegacije u PS OEBS

Na sastanku ruskih i ukrajinskih parlamentaraca, koji je održan u Beču na poziv predśednika PS POEBS Ranka Krivokapića, postignut je zajednički dogovor da je u cilju smanjivanja tenzija neophodno nastaviti i jačati dijalog koji treba da se fokusira na životna pitanja građana koji su pogođeni aktuelnom krizom.


Sastanak dvije delegacije je dogovoren tokom 24-časovne zvanične pośete predśednika Ranka Krivokapića Moskvi i Kijevu.
Obraćajući se ruskim i ukrajinskim parlamentarcima Krivokapić je podśetio da je jedan od temeljnih ciljeva samog OEBS jačanje saradnje i dijal0ga.
OEBS je kreiran da bi bio pravo mjesto i danas da u konstruktivnoj atmosferi kroz razmjenu stavova i argumenata otvori parlamentarni dijalog ruskih i ukrajinskih parlamentaraca na temu ukrajinske krize.
„Primarni cilj u ovom momentu je: nastaviti dijalog, zaštititi osnovna ljudska prava, smanjiti tenzije koje bi mogle dovesti u opasnost sigurnost i živote ljudi, rekao je Krivokapić.
Predśednik Krivokapić je na kraju istakao da su oba parlamenta ovim pokazuale zrelost primjerenu teškoj krizi i izrazio zadovoljstvo, što su dvije strane pronašle zajednički jezik i usaglasili stavove, što predstavlja važan iskorak za njihove zemlje i međunarodnu zajednicu u cjelini.