Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 14. april 2014. 16:08

Predśednik Skupštine primio koizvjestioce Monitoring komiteta PSSE

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas koizvjestioce Monitoring komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope, Kima Sasija i Teria Lejdena.

Skupština Crne Gore i Parlamentarna skupština Savjeta Evrope imaju intenzivnu institucionalnu saradnju, koja je posebno vidljiva u segmentu rada i savjetodavne uloge na području vladavine prava i demokratije, istakao je predśednik Krivokapić.

Koizvjestioci Sasi i Lejden su istakli da Crna Gora ostvaruje stalan napredak u demokratizaciji sistema, što treba pohvaliti, posebno kada je riječ o reformama u pravosudnom sistemu. Sloboda medija, demokratski i fer izbori su temeljne vrijednosti na kojima kontinuirano trebaju radite sve države članice Savjeta Evrope.

Sagovornici su se takođe interesovali o rezultatima prošloneđeljnog susreta Ruske i Ukrajinske parlamentarne delegacije, koje je okupio predśednik Krivokapić ispred PS OEBS-a.

Tokom susreta je zaključeno da parlamentarni dijalog i diplomatija imaju važnu ulogu u davanju podrške reformama koje znače usvajanje standarda i demokratizaciji društva.