Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 20. april 2014. 15:30

Telegram saučešća povodom smrti književnika, analitičara i publiciste Mirka Đorđevića

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je porodici književnika, analitičara i publiciste Mirka Đorđevića telegram saučešća povodom njegove smrti.

“Poštovana porodice Đorđević,

Mirkova djela i postupci će ostati vječni spomen na njega, jednog od onih koji su u najtežim trenucima posrnuća Jugoslavije, nacionalističke politike, digli svoj glas i pero protiv snaga koje su razarale sve ljudsko na našim prostorima.

Njegov odlazak je gubitak prije svega za vas, a i za sve njegove prijatelje i saborce, za glas razuma, solidarnosti i pravde na Balkanu.

Neka njegova borba i javni rad budu vječna vrijednost u svima nama i primjer kako se čuva lično i kolektivno dostojanstvo. Odlazak ljudi kao što je Mirko ostavlja nam u obavezu da svoj rad posvetimo očuvanju univerzalnih ljudskih vrijednosti i toplina, kako se nikada više ne bi ponovilo ono protiv čega smo se sa Mirkom zajedno borili.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično, primite iskreno saučešće.

 

Ranko Krivokapić