Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 21. april 2014. 12:26

Predśednik Evropske komisije uputio pismo predśedniku Skupštine Crne Gore

Predśednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo uputio je pismo predśedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću u kojem pozdravlja Evropsku rezoluciju koju je usvojio naš Parlament, kao i cjelokupan doprinos procesu integracija u EU koji daje Skupština.

Predśednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo, koji lično potpisuje pismo upućeno predśedniku Krivokapiću, pozdravlja donošenje “Rezolucije o načinu, kvalitetu i dinamici procesa integracija Crne Gore u Evropsku uniju”, koja je izglasana konsenzusom u Skupštini Crne Gore 27. decembra 2013.

Između ostalog, predśednik Komisije Barozo ističe: “Uloga Skupštine u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji je od krucijalnog značaja. Vjerujem da će ova Rezolucija doprinijeti daljem snaženju kapaciteta i značaja Skupštine Crne Gore sa ciljem njene pune djelotvornosti u ovom procesu.”

“Radujem se nastavku saradnje Komisije i Skupštine na putu Crne Gore ka članstvu u Evropsku uniju”, Barozo zaključuje u svom pismu predśedniku Krivokapiću.

Ovo je jedno u nizu priznanja institucija Evropske unije radu i naporima Skupštine Crne Gore. U dosadašnjim Izvještajima o napretku Evropske komisije Skupština Crne Gore je uvijek dobijala visoke ocjene za rad u kontekstu procesa pristupanja naše države EU. Uloga Skupštine Crne Gore, njen rad i doprinos procesu su karakterisani ključnim sa najviših adresa institucija EU.