Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 08. maj 2014. 14:22

Čestitka povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, građankama i građanima Crne Gore i SUBNOR-u, čestitku:

 “Poštovani,

Ako se narod Evrope mogao izboriti sa fašističkom vojskom i ljudskom poharom, onda mi moramo više nego ikada čuvati i braniti vrijednosti za koje su položili svoje živote.

U našem narodu je čvrsta nit antifašističke tradicije. Borba protiv nacionalizma i šovinizma je jedini način očuvanja građanske Crne Gore, oslonjene na vrijednostima koje baštini moderna miroljubiva Evropa.

Svima koji su dali svoje živote za solidarno društvo jednakosti, a time i takvu Crnu Goru, dugujemo vječnu zahvalnost i dužni smo obavezati se da ćemo pratiti tu vertikalu. Deveti maj je istorijska luča koja je obasjala put bezratne Evrope.

Simboli 9. maja su neizbrisivo utkani u crnogorske državne simbole i tu moraju ostati za vazda uz punu posvećenost svih nas njima. Ovaj datum je svojevrsan dan mladosti čitave Evrope.         

U ime Skupštine Crne Gore i moje ime, čestitam vam 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope.”

Ranko Krivokapić