Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 21. maj 2014. 18:48

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a primio predśednika Austrije

Predśednik Skupštine Crne Gore i PS OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas, predśednika Austrije Nj.E. Hajnca Fišera.

Crna Gora i Republika Austrija imaju dobre bilateralne odnose koje treba fokusirati ka unaprijeđenju ekonomske saradnje, istakli su predśednik Krivokapić i predśednik Fišer tokom susreta.

“Republika Austrija je važan partner Crnoj Gori ne samo u Evropskoj uniji, već i kao država koja je uvijek imala sluha prema našim vanjskopolitičkim ciljevima” istakao je predśednik Krivokapić. On je takođe poručio da je kontinuirani rad na jačanju vladavine prava preduslov da zaželimo dobrodošlicu investitorima iz Austije, države sa snažnom ekonomijom.

Predśednik Fišer je iskazao zadovoljstvo uspjesima naše države na evropskom putu, te poručio da je Austrija nama prijateljska zemlja koja je spremna pomoći u našem procesu integracija.

Sagovornici su istakli da je saradnja dva parlamenta intenzivna i veoma plodonosna. Kao jedan od veoma uspješnih projekata Skupštine Crne Gore i austrijske Erste fondacije je i projekat “Demokratske radionice”.