Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 03. jun 2014. 15:30

Susret Krivokapić - Šukla

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas u Podgorici Jordi Xucla (Žordi Šukla), poslanika u španskom Parlamentu i predśednika Saveza Liberala i Demokrata u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope.

Tokom susreta je ocijenjeno da Skupština Crna Gora ima dobre odnose sa španskim Kongresom, kao i intenzivnu saradnju sa Parlamentarnom skupštinom Savjeta Evrope.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić se zahvalio Žordi Šukli na njegovoj inicijativi u Parlamentu Kraljevine Španije od 28. aprila 2014. koja je rezultirala jednoglasnim usvajanjem Rezolucijekojom se poziva španska Vlada da podrži pristupanje, u svojstvu punopravnog člana, Crne Gore u NATO, na samitu u Velsu. Krivokapić je istakao da je Rezolucija rezultat obostranog prijateljstva i saradnje koju treba i dalje produbljivati.

Predśednik Šukla je ocijenio da su rezultati Crne Gore na evro-atlanskom putu jasno vidljivi svima, te da smo i dalje prepoznati kao lider u regionu po pitanju reforme i integracionog procesa. “Španski Parlament će davati snažnu podršku Vašoj državi na njenom putu u EU i NATO”, poručio je Šukla.