Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 09. jun 2014. 16:07

Predśednik Skupštine primio ministra za evropske poslove i glavnog pregovarača Republike Turske

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas u Podgorici Mevluta Čaušoglua (Mevlüt Ҫavuşoğlu), ministra za evropske poslove i glavnog pregovarača Republike Turske.

Na početku susreta Krivokapić i Čaušoglu su ocijenili da su odnosi Crne Gore i Republike Turske dobri, te da su u trendu intenziviranja na više područja uz obostrani interes.

Predśednik Krivokapić je istakao da se Crna Gora i Republika Turska, kao države Mediterana, susreću sa sličnim izazovima, te je članstvo naše države u NATO uvezivanje u zajednički sistem bezbjednosti kojim bi se ovaj prostor Evrope učinio dodatno stabilnim i sigurnim.

“Od Portugala do Turske, jedini dio mediteranske obale koji nije pod NATO kišobranom je Crna Gora. Zato je važno našu zajedničku obalu ujediniti u cijelosti u bezbjednosnom smislu”, podvukao je Krivokapić.

Ministar Čaušoglu je poručio da je Republika Turksa prijatelj našoj državi, te da ćemo imati neupitnu podršku kada su evro-atlantske integracije u pitanju. “Vaši rezultati koje ste postigli od obnove nezavisnosti 2006. godine, kao i harmonija suživota građana različitih vjera je primjer ne samo za ovaj region, već i za Evropu”, naglasio je Čaušoglu.