Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 09. jun 2014. 15:06

Čestitka Petru Porošenku povodom izbora za predśednika Ukrajine

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, u svojstvu Predśednika Parlamentarne skupštine OEBS-a, uputio je Petru Porošenku čestitku povodom izbora za predśednika Ukrajine.

“Predśedniče Porošenko,

U ime Parlamentarne skupštine OEBS-a želim da Vam čestitam na izboru za predśednika Ukrajine. Parlamentarna skupštine je, u ime OEBS-a, dala svoj snažan doprinos procesu praćenja ukrajinskih izbora. Naša misija, koju je činilo više od 100 poslanika Parlamenata država članica OEBS-a, je svjedočila nesporno fer i transparentnim izborima, a time i legitimnosti Vaše pobjede. Rezultat ovih izbora je pokazao da ukrajinski narod jasno teži demokratiji, jedinstvu i stabilnosti.

Vaš izbor za predśednika Ukrajine je i potreba da se riješe značajni izazovi, kao i da se učvrsti unutrašnja bezbjednost i stabilnost Ukrajine. Vjerujem u Vašu sposobnost da date odgovor i riješite brojne izazove pred Vama i Vašim narodom. Sada je važan trenutak da se radi u najboljem interesu Ukrajine i njenog naroda, kao i da se započne sa potrebnim ustavnim reformama.

OEBS igra jedinstvenu i vitalno važnu ulogu u Ukrajini, tako da budite sigurni da ćete imati podršku PS OEBS-a u Vašim budućim nastojanjima kako bi se postigao najviši cilj OEBS-a, da Ukrajina bude ujedinjena i stabilna.”

Ranko Krivokapić