Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 13. jun 2014. 14:28

Predśednik Skupštine primio ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas u Podgorici Nj.E. Izmira Talića, ambasadora Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori.

Tokom oproštajne pośete, predśednik Krivokapić i ambasador Talić su ocijenili da su odnosi Crne Gore i BiH dobri i dodatno ojačani dijeljenjm zajedničkih evro-atlanskih ciljeva.

Predśednik Ranko Krivokapić se zahvalio ambasadoru Izmiru Taliću na njegovom ličnom doprinosu održavanju i dodatnom unaprijeđenju dobrih odnosa Crne Gore i BiH. “Naše dvije države će uskoro potpisati sporazum o državnim granicama, te tako biti prve dvije države bivše Jugoslavije koje su to pitanje riješile. To je rezultat koji služi kao pravi primjer dobrih odnosa i konstruktivnog dijaloga” istakao je Krivokapić.

Ambasador Izmir Talić je naglasio da ga raduje uzajamna podrška dvije države na evro-atlanskom putu, te zahvalio predśedniku Krivokapiću na saradnji tokom njegovog službovanja u Crnoj Gori.

Krivokapić je prenio ambasadoru Taliću želju crnogorskih građana da BiH što prije sanira posljedice katastrofalnih poplava, te istakao da BiH i dalje može računati na našu pomoć.