Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 13. jun 2014. 15:25

Predśednik Skupštine primio ambasadorku Češke Republike u Crnoj Gori

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas u Podgorici Nj.E. Ivanu Hlavsovu, ambasadorku Češke Republike u Crnoj Gori.

Tokom susreta, predśednik Krivokapić i ambasadorka Hlavsova su istakli da u odnosima Crne Gore i Češke Republike postoji tradicionalni ośećaj prijateljstva i bliskosti.

Predśednik Ranko Krivokapić je istakao da je Češka Republika prepoznata kao država partner Crnoj Gori u podršci na putu ostvarivanja naših vanjsko-političkih ciljeva. “Posebno mislim na snažnu podršku Vaše države na našem putu ka NATO i EU, kao i na saradnji naših parlamenata i razmjeni iskustava i znanja u integracionim procesima”, poručio je predśednik Krivokapić.

Ambasadorka Ivana Hlavsova je podvukla da su Češkoj države Zapdnog Balkana visoko na listi prioriteta za podsticaj u procesu evro-atlantskih integracija. “Crna Gora je kroz pregovarački proces za članstvo u EU, koji je započet prije 2 godine, pokazala da je države lider u tom procesu u ovom regionu”, poruka je Hlavsove.

Ambasadorka Hlavsova je poručila da se Češka Republika intenzivno zalaže za nastavak procesa priključenja Crne Gore Sjeverno-atlantskom savezu.