Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 20. jun 2014. 14:35

Susret Krivokapić - Fišer

Predśednik Skupštine Crne Gore i Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranko Krivokapić primio je danas u Podgorici u oproštajnu pośetu Nj.E. Piusa Fišera, ambasadora SR Njemačke u Crnoj Gori.

Tokom susreta predśednika Krivokapića i ambasadora Fišera, zajednički je ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i SR Njemačke tradicionalno dobri i snažni, posebno na polju evro-atlantskih integracija.

Predśednik Ranko Krivokapić je ovom prilikom iskazao zahvalnost ambasadoru Fišeru na njegovom ličnom doprinosu u jačanju odnosa i veza Crne Gore i Njemačke, koji je dao tokom svog službovanja u Crnoj Gori. “Njemačka je vazda pokazivala pažnju i posvećen odnos prema Crnoj Gori i njenom putu u NATO i EU. Skupština Crne Gore i njemački Bundestag imaju veoma intenzivnu saradnju, kako u parlamentarnoj diplomatiji tako i u razmjeni znanja i iskustava” poručio je Krivokapić tokom oproštajne pośete ambasadora Fišera.

Ambasador SR Njemačke u Crnoj Gori Nj.E. Pius Fišer je istakao i pohvalio otvorenost našeg Parlamenta. Ambasador Fišer je ocijenio veoma važnim doprinos Skupštine Crne Gori koji daje ukupnom procesu evro-atlantskih integracija, te podvukao da posebno raduje i hrabri bliska i intenzivna saradnja naše Skupštine i Bundestaga.