Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 24. jun 2014. 18:20

Pośeta Republici Francuskoj - drugi dan

Drugog dana pośete Krivokapić se sreo sa predśednikom Senata Francuske, Žan Pjer Belom, predśednicom Komisije za odbranu i vojne snage u Nacionalnoj skupštini Republike Francuske Patrisijom Adam, predśednikom komisije za vanjske poslove i odbranu u Senatu Francuske Žan Lui Karerom i predśednikom Grupe prijateljstva između Francuske i Crne Gore u Nacionalnoj skupštini Francuske Patrisom Verserom.

Na sastanku sa predśednikom Belom Krivokapić se zahvalio na pažnji koju Republika Francuska kontinuirano ukazuje Crnoj Gori i apostrofirao da je za dodatno jačanje prijateljskih odnosa obostrano korisno da političku saradnju prati i ekonomska. Predśednik Bel je istakao da je Crna Gora obnovljena država koju Francuska dozivljava kao starog prijatelja. Bel je dodao da je dobra saradnja između dva Parlamenta rezultirala snažnom podrškom koju francuski poslanici pružaju Crnoj Gori ne samo kroz frekventne pośete već i razmjene konkretnih iskustava. Posebno je istakao značaj aktivnosti koje predśednik Krivokapić ostvaruje kao lider Parlamentarne skupštine OEBS-a, u čemu uživa punu podršku Republike Francuske.

Današnje zasijedanje Francuske Skupštine je počelo ceremonijalnim pozdravljanjem od strane Predśednika Koloda Bartolona i svih poslanika i Vlade Republike Francuske.

Krivokapić je imao sastanak sa francuskom delegacijom u PS OEBS-a na kojem je bilo riječi o predstojećem Godišnjem zasijedanju PS u Azerbejdžanu na kojem će biti dati novi doprinos deeskalaciji ukrajinske krize od strane poslanika kroz dijalog koji je iniciran zajedničkim sastankom delegacija Ukrajine i Ruske Federacije u Beču. Na sastanku je posebno istaknuto da je svojim aktivnostima u ovoj oblasti povećana vidljivost PS i povraćen njen ugled u okviru međunarodne zajednice.

Krivokapić je nakon śednice komisije za vanjske poslove i odbranu u Senatu imao i kratak susret sa ministrom odbrane Francuske Žan L' Drijanom.