Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 05. april 2013. 10:34

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio Delegaciju posmatrača PSSE koji će nadgledati predstojeće predśedničke izbore

Posmartači PSSE pohvalili crnogorski zakonodavni izborni okvir i izrazili uvjerenje da će predstojeći predśednički izbori biti fer i slobodni.

 

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas u Podgorici Delegaciju posmatrača Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) koji će nadgledati predstojeće predśedničke izbore u Crnoj Gori.

 

Sagovornici su ocijenili saradnju između Crne Gore i Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope veoma dobrom i izrazili uvjerenje da će se ona i u budućnosti razvijati i unaprijeđivati kroz razne oblike.

 

Posmartači PSSE su pohvalili crnogorski zakonodavni izborni okvir i izrazili uvjerenje da će predstojeći predśednički izbori koji su zakazani za 7. april biti fer i slobodni.

 

- Siguran sam da će građani na fer način izraziti svoju volju, da su imali pravi pregled da nakon argumentacije kandidata što ispravnije odluče – istakao je predśednik crnogorskog Parlamenta.

 

Predśednik Krivokapić je ocijenio da izbori treba da budu trenutak kada demokratija potvrđuje svoj značaj, a građani njenu vrijednost.