Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 23. septembar 2014. 14:22

Čestitka povodom Dana rudara Crne Gore i Dana Rudnika uglja - Pljevlja

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, uputio je povodom 24. septembra – Dana rudara Crne Gore i Dana Rudnika uglja a.d. Pljevlja, telegram čestitku rudarima i Upravi rudnika.

“Uvaženi pregaoci,

Vašim vrijednim rukama, Crna Gora je dobrim dijelom građena i razvijana iz njene dubine-srca zemlje, i za to vam naše društvo duguje veliko hvala.

Crnogorska privreda i ukupni razvoje naše ekonomije se dugo oslanjao na vašu tešku profesiju. Rudna bogatstva su resurs koji nije obnovljiv, te je stoga pred državom imperativ da domaćinski i brižno čuva svoje bogatstvo i kontroliše njegovu eksploataciju.

Vjerujem da će država učiniti najviše što može kako bi vašu profesiju osigurala i zaštitila, te je vratila na mjesto na privrednoj mapi koje joj i pripada.

Dan rudara je dan vrijedne i herojske Crne Gore. Rudari SREĆNO!

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Dan rudara Crne Gore.”

Ranko Krivokapić