Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 24. septembar 2014. 16:02

Predśednik Skupštine Crne Gore primio ministarku odbrane Republike Italije

Sagovornici konstatovali su da su odnosi Crne Gore i Italije tradicionalno prijateljski

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Robertu Pinoti, ministarku odbrane Republike Italije. Krivokapić i Pinoti konstatovali su da su odnosi Crne Gore i Italije tradicionalno prijateljski. Razgovor je uglavnom je bio fokusiran na euroatlantske integracije, te izazove sa kojima se zemlje Mediterana susrijeću u svijetlu brojnih međunarodnih kriza.

U tom kontekstu, Krivokapić je naglasio da Mediteran mnogo više od drugih ośeća evroatlantsku viziju, kao i da integracioni proces zemljama Balkana nudi  dugoročnu stabilizaciju.

Pinoti je kazala da Italija snažno ohrabruje sve reforme koje Crna Gora realizuje na unutrašnjem planu, sa ciljem pridruživanja NATO-u, te da joj stoji na raspolaganju za svaki vid pomoći.