Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 29. septembar 2014. 13:23

Čestitka povodom Dana opštine Rožaje

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 30. septembra – Dana opštine Rožaje telegram čestitku građanima, predśedniku Opštine Ejupu Nurkoviću, predśedniku SO Huseinu Kurtagiću i odbornicima.

“Građanke i građani Rožaja,

Rožaje su mali grad velike duše, mjesto u kojem su se vazda baštinili solidarnost, poštovanje različitosti i vječna odanost svojoj državi Crnoj Gori.

Gostoprimstvo građana Rožaja je nadaleko poznato i svaki slučajni ili namjerni gost sa sobom ponese toplinu grada zaštićenog prelijepom Hajlom i prožetog Ibrom. Stara izreka “Da Carigrad izgori, Rožaje bi ga podiglo” najbolje oslikava marljivost i umješnost Rožajaca.

Vaš grad je umio dići svoj glas i zaiskriti lučom pravde i slobodarstva onda kada je to bilo najteže i najpotrebnije Crnoj Gori. Država i lokalna vlast moraju predano raditi na unaprijeđenju kvaliteta života garađana Rožaja, a uspješnost tih politka će se mjeriti brojem mladih koji ostaju, i brojem građana iz dijaspore koji se vraćaju i tu stvaraju. 

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Dan opštine.”

Ranko Krivokapić