Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 02. oktobar 2014. 15:31

Čestitka povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom 2. oktobra Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, ministru Rašku Konjeviću, direktoru UP Slavku Stojanoviću i svim pripadnicima MUP-a telegram čestitku:

“Poštovani,

Od daleke 1831. godine i osnivanja Narodne straže - Gvardije pa do današnjeg dana, snaga države se mjerila snagom institucije koja štiti Ustav i zakon. Misija svakog pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova jeste čuvanje i zaštita svakog građanina, a time i čuvanje države Crne Gore.

Na Ministarstvu unutrašnjih poslova i Upravi crnogorske policije je danas veće breme i očekivanje nego ikada – da odgovori novim bezbjednosnim rizicima u novom vremenu, ali prije svega da odgovori obavezama iz oblasti vladavine prava.

Država je dužna obezbijediti i omogućiti pripadnicima MUP-a uslove u kojima će svojim znanjem i profesionalnošću moći u punom kapacitetu dati snažan odgovor države na izazove i prijetnje. U Crnoj Gori može biti samo jednog straha – straha od zakona.

U uvjerenju da ćete, kao jedni od glavnih nosilaca, spremno i mudro odgovoriti zahtjevima najzahtjevnijih pregovaračkih poglavlja, u ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, čestitam vam 2. oktobar, Dan MUP-a.

Ranko Krivokapić