Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
subota, 04. oktobar 2014. 12:46

Krivokapić boravi u Ženevi na Jesenjem zasijedanju OEBS-a

Predśednik se susreo sa predśednikom ruske Dume povodom ukrajinske krize

Počasni predśednik Parlamentarne skupštine OEBS-a i predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić boravi u Ženevi đe se održava Jesenje zasijedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a             

Predśednik emeritus Krivokapić se u Ženevi susreo sa predśednikom ruske Dume Sergejem Nariškinom povodom ukrajinske krize i nastavka aktivnosti Bečke grupe PS OEBS-a koja je otpočela rad u aprilu 2014. godine i kojom predśedava Krivokapić. Sagovornici su se saglasili da je neophodno, odmah poslije parlamentarnih izbora u Ukrajini, nastaviti rad Bečke grupe koju čine  parlamentarne delegacije Ukrajine i Ruske Federacije kako bi parlamentarna diplomatija dala svoj opipljiv doprinos u  rješavanju ukrajinske krize.

U razgovoru je apostrofirana važna uloga koju je Parlamentarna skupština OEBS-a imala u uspostavljanju dijaloga neophodnog za de-eskalaciju krize u Ukrajini kao i neophodnost da se Bečka grupa bavi brojnim pitanjima od vitalnog značaja za svakodnevni život građana na pokidanom prostoru Ukrajine.

Sa predśednikom Krivokapićem na sastanku je bila i potpredśednica Parlamentarne skupštine OEBS-a Doris Barnet (Njemačka) i ambasador PS OEBS-a u Beču Andreas Notela.

Predśednik Nariškin je iskoristio ovaj povod i da otvori temu o bilateralnim odnosima Ruske Federacije i Crne Gore, u svijetu sankcija koje je Evropska unija uvela Ruskoj Federaciji a kojima se pridružila Crna Gora.