Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 06. oktobar 2014. 14:14

Čestitka povodom Dana Vojske Crne Gore

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom 7. oktobra Dana Vojske Crne Gore, ministarki Milici Pejanović-Đurišić, načelniku Generalštaba Vojske Crne Gore admiralu Draganu Samardžiću i svim pripadnicima i pripadnicama VCG telegram čestitku:

“Poštovani,

Slavimo 7. oktobar u slavu slobodarskog i hrabrog naroda, dan kada je 1042. godine mala tadašnja dukljanska vojska načinjela snažan poraz nebrojeno jačoj vizantijskoj. Čuvati svoju državu, njenu teritoriju i ustavni poredak je misija i životno djelo, zato ste svi vi pripadnici i pripadnice Vojske Crne Gore sinovi i kćeri vječne ljubavi i vječne države Crne Gore.

Danas težimo ostvarenju našeg demokratskog, političkog i bezbjednosnog prioriteta – učinjeti državu i Vojsku Crne Gore punopravnom članicom NATO-a. Na vama je veliko breme, ali ovo je bitka za sve naredne generacija, bitka za čvrstinu i nedodirljivost Crne Gore.

Vi koji brinete i čuvate miran san građana Crne Gore, vi koji nosite našeg zlatnog orla na prsima u stranim misijama, Ministarstvo odbrane i Generalštab, budite ponosi na ovaj Dan, na snagu brojem malog naroda i čojstvo njegovog vojnika.

Vrijeme je i da se śetimo svih onih koji su svoje živote položili za jedinu domovinu Crnu Goru i da im kažemo veliko hvala.

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, čestitam vam Dan Vojske Crne Gore.”

Ranko Krivokapić