Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 08. oktobar 2014. 17:48

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio delegaciju američkih kongresmena

Predśednik Krivokapić i kongresmen Tarner ocijenili da su odnosi između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država u kontinuiranom progresu 

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas delegaciju američkih kongresmena na čelu sa kongresmenom Majklom Tarnerom (Michael Turner). Delegaciju su činili i kongresmenka Loretta Sanchez i kongresmen Paul Cook, kao i Nj.E. Sue K. Brown, ambasadorka SAD u Crnoj Gori.        

Predśednik Krivokapić i kongresmen Tarner su ocijenili da su odnosi Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država u kontinuiranom progresu, što SAD pozicionira kao jednog od najvažnijih vanjskopolitičkih partnera naše države.

“Skupštini Crne Gore, i meni lično kao predśedniku ovog doma, čini posebno zadovoljstvo da možemo ugostiti tako važnu i visoku delegaciju SAD-a”, poručio je Krivokapić. On je istakao da se ova pośeta dešava u veoma važnom trenutku za Crnu Goru, na dan predaje Izvještaja o napretku CG u Skupštini, kao i u susret intenziviranim aktivnostima ispunjavanja obaveza na putu integracija u NATO savez.

Kongresmen Majkl Tarner je šef američke delegacije pri Parlamentarnoj skupštini NATO i on je dao značajan doprinos formiranju crnogorskog kokusa u američkom Kongresu, koji je oformljen u novembru mjesecu prošle godine tokom zvanične pośete Krivokapića SAD.  

Razgovor predśednika Krivokapića i kongresmena Tarnera je najviše bio fokusiran na polju evro-atlantskih integracija, kao i na pitanja intenziviranja saradnje crnogorskog Parlamenta i američkog Kongresa,.

Prijateljski odnosi Parlamenta i Kongresa, te snažna podrška SAD-a Crnoj Gori na njenom evro-atlantskom putu, su od velikog značaja i predstavljaju dodatnu sigurnost u procesu jačanja vladavine prava i crnogorskih institucija, ocjenili su sagovornici.