Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 20. oktobar 2014. 15:02

Predśednik Skupštine Crne Gore bio domaćin predśednici Narodne skupštine Republike Srbije

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, bio je domaćin  predśednici Narodne skupštine Republike Srbije Maji Gojković, koja je boravila u zvaničnoj pośeti Podgorici.

Predśednik Krivokapić i predśednica Gojković su zajednički istakli da su odnosi Crne Gore i Republike Srbije dobri po raznim nivoima, te da su ti odnosi praćeni obostranim razumijevanjem. Posebna čvrstina u odnosima jeste i težnja zajedničkom cilju punopravnog članstva u EU.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je na sastanku sa predśednicom Majom Gojković, istakao da uvijek ima prostora za unaprijeđenje saradnje. “Posebno je važno međusobne odnose oplemeniti i time poslati poruku čitavom regionu da se i najteža pitanja mogu rješavati” podvukao je Krivokapić.

U razgovoru predśednica NS Republike Srbije Maja Gojković je ocijenila da je Crna Gora napravila korake ispred Republike Srbije u integracijama ka EU i istakla da parlament Srbije ima mnogo toga da nauči. „Upravo vođeni time smo razgovarali o potrebi da dva parlamenta uže i dinamičnije sarađuju u razmjeni iskustva“, poručila je Gojković.

Predśednik Krivokapić i predśednica Gojković, konstatujući svoje dugogodišnje parlamentarno iskustvo i saradnju, su zaključili da je u narednom periodu potrebno intenzivirati saradnju dva parlamenta, posebno u polju razmjene iskustava u EU integracijama, kako kroz Grupu prijateljstva tako i kroz skupštinska radna tijela.