Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 23. oktobar 2014. 19:11

Susret Krivokapić - Yee

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je gospodina Hojta Jia (Hoyt Yee), zamjenika pomoćnika državnog sekretara američkog State Department-a.

Predśednik Krivokapić i gospodin Hojt Ji su, na sastanku kojem je prisustvovala i ambasadorka SAD u Podgorici Sue K. Brown, potvrdili da Crna Gora i Sjedinjene Američke Države imaju prijateljske odnose, te da su ti odnosi u fazi intenziviranja sa ciljem ostvarenja crnogorskog strateškog prioriteta – punopravnog članstva u NATO.  

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je na sastanku sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara Jiem, istakao da Crna Gora ima jasno definisane strateške prioritete, u čijem samom vrhu jeste punopravno članstvo u NATO. “Pred Crnom Gorom su jasni zadaci čije ispunjenje znači jačanje vladavine prava, snažnu borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala. Predanim radom na dostizanju ovih ciljeva, uz punu snagu institucija, Crna Gora će biti i posljednji dio Mediteranske obale pod NATO zaštitom, što znači stabilnost, sigurnost i mir za naše građane i region”, poručio je predśednik Krivokapić.

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara američkog State Department-a Hojt Ji je u razgovoru sa predśednikom Krivokapićem poručio da SAD ostaju snažan zagovornik i podrška Crnoj Gori na njenom putu u Alijansu. On je takođe ocijenio da će kretanje tim putem najviše zavisiti od efikasnosti države u postizanju standarda koji je kvalifikuju za punopravnu članicu.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je upoznao gospodina Hojt Jia sa trenutnim aktivnostima i setom zakona koji se nalaze ili će se ubrzo naći u skupštinskoj proceduri, a znače konkretne korake ka ispunjenju zahtjeva za članstvo u NATO.