Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 24. oktobar 2014. 13:38

Predśednik Skupštine Crne Gore bio domaćin predśedniku Parlamenta Grčke

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, primio je predśednika Parlamenta Grčke Evangelosa Meimarakisa, koji je boravio u zvaničnoj pośeti Crnoj Gori.

Predśednik SkupštineRanko Krivokapić, ugostio je danas u Podgorici predśednika Parlamenta GrčkeEvangelosa Meimarakisa, koji boravi u zvaničnoj pośeti Crnoj Gori. Dva predśednika su, u ime parlamenata, potpisali memorandum kojim je predviđeno unapređenje saradnje institucija Skupštine Crne Gore i Grčke. 

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, zahvalio svom grčkom kolegi, predśedniku Parlamenta Grčke, Meimarakisu za njegov doprinos Crnoj Gori još u vrijeme dok je obavljao funkciju ministra odbrane Grčke. 

“Dok je bio ministar odbrane, moj kolega Meimarakis nam je otvarao vrata NATO-a, jer je Grčka bila prva kontakt zemlja za NATO za Crnu Goru 2008. I sada nam stiže pomoć od Parlamenta Grčke na našem putu ka EU. Grčka je kao predśedavajuća EU u dva navrata davala snažan poticaj Crnoj Gori na putu integracija, a današnji susret smo iskoristili kako bi nastavili da ugovaramo i pospješujemo naš put ka EU i NATO”, kazao je predśednik Ranko Krivokapić.

Predśednik Parlamenta Grčke je poručio da je svima poznato koliko Crna Gora i Grčka uvažavaju jedna drugu.

“Veze između naših država i naših naroda su veoma jake. Veoma je važno da se naša saradnja zasniva na zajedničkim interesima, a vjerujem da naša dva naroda dijele te vrijednosti: to su život u miru, i koračanje putem napretka. To je moja poruka koju želim da prenesem ovđe, da svi krenemo putem napretka. Naši parlamenti u trenucima kada zemlje prolaze kroz velike izazove imaju najznačajniju ulogu u društvu”, poručio je predśednik Parlamenta Grčke Evangelos Meimarakis.

Dva predśednika su pośetila “Demokratske radionice” i provela vrijeme družeći se sa đecom koja su danas prolazila proces edukacije i treninga.