Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 27. oktobar 2014. 14:24

Predśednik Skupštine primio predstavnike Venecijanske komisije

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas predstavnike Venecijanske komisije: gospodina Guido Neppi Modona (Italija),  gospodinadin Jan Velaers (Belgija) i gospodina James Hamilton (Irska).

Predśednik Krivokapić i predstavnici Venecijanske komisije su danas u Skupštini Crne Gore razgovarali o setu zakona iz oblasti pravosuđa koji bi se trebali naći u skupštinskoj proceduri.

Predstavnici VK Modona, Valaers i Hamilton su iskoristili ovu priliku i naglasili lični doprinos predśednika Ranka Krivokapića u proceduri izmjena Ustava i usvajanja ustavnih amandmana, čiji je cilj jačanje nezavisnosti i odgovornosti pravosuđa. Ove izmjene su dovele do polaznih osnova za uspostavljanje veće nezavisnosti u sudstvu i tužilaštvu.

Predśednik Krivokapić je istakao da zakoni o kojima je bilo riječi predstavljaju razradu ustavnih amandmana i treba da imaju za cilj jačanje nezavisnosti i odgovornosti u sudskoj vlasti i tužilaštvu.

Predśednik Krivokapić i prestavnici VK su zajednički ocijenili da je izuzetno važno da Venecijanska komisija bude uključena u ovom procesu, te da se očekuju mišljenja VK koja će poboljšati zakonska rješenja.

Predśednik Ranko Krivokapić se zahvalio predstavnicima Venecijanske komisije na njihovom dosadašnjem stručnom doprinosu te najavio i dalju tješnju saradnju.