Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 27. oktobar 2014. 15:23

Predśednik Skupštine primio ambasadora Švjacarske Konfederacije za Crnu Goru u Beogradu

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Daniela Ruša (Jean-Daniel Ruch), ambasadora Švjacarske Konfederacije za Crnu Goru u Beogradu.

Predśednik Krivokapić i Nj.E. ambasador Ruš su ocijenili dobrim i prijateljskim odnose Crne Gore i Švajcarske Konfederacije.

Sagovornici su u razgovoru ocijenili da je švajcarsko predśedavanje OEBS-om veoma važno za Crnu Goru, jer Švajcarska intezivno podržava put naše države ka EU i NATO. Nj.E. Ruš je ocijenio da Švajcarska pozdravlja reforme koje Crna Gora ostvaruje na tom putu, jer je evro-atlanska luka budućnost i sigurnost čitavog regiona.

Jedna od tema razgovora je bila i stanje slobode medija u Crnoj Gori, ali i regionu, obzirom da predśednik Ranko Krivokapić obavlja funkciju počasnog predśednika PS OEBS-a. Predśednik Krivokapić i ambasador Ruš su podvukli da je sloboda medija vitalno važna za demokratiju i dalji razvoj društva. Takođe, tu slobodu moraju pratiti profesionalizam i objektivnost.

U državama članicama EU tema slobode medija je pozicionirana visoko u listi prioriteta, te će biti predmet pažnje na našem putu ka punopravnom članstvu u Evropsku uniju.