Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 31. oktobar 2014. 20:33

Čestitka povodom Dana državnih tužilaca Crne Gore

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom Dana državnih tužilaca Crne Gore, Vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću i svim tužiteljkama i tužiocima, telegram čestitku:

“Poštovani nosioci tužilačke funkcije,

Kao nosioci ove odgovorne funkcije, vaš rad i stručnost imaju posebnu ulogu za državu i društvo u cjelini. Biti tužilac nije lako i taj poziv nosi veliko breme na sebi, ali sam siguran da ćete u pravu, zakonu i Ustavu naći potrebnu snagu koja će vas voditi na putu otkrivanja nepravde i predavanja nepočinstava sudu pravde.

Pred Crnom Gorom je veliki zadatak – da osigura i učvrsti vladavinu prava u potpunosti, jer pravda je temelj države. Vjerujem da ćete kroz svoju zahtjevnu društvenu, a i državnu ulogu, odgovoriti profesionalno, časno i odgovorno, te tako doprinijeti snaženju temelja i čvrstine naše Crne Gore.

Na tom putu Skupština Crne Gore, kao i vazda će za vas imati posebnog sluha i spremnosti da vam omogući podršku i dodatnu snagu.

Stabilnost i vječnost Crne Gore je u njenom Ustavu i pravdi.

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, čestitam vam Dan državnih tužilaca Crne Gore.

Ranko Krivokapić