Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 04. novembar 2014. 16:17

Predśednik Skupštine Crne Gore primio u oproštajnu pośetu Rastislava Vrbenskog

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas u oproštajnu pośetu gospodina Rastislava Vrbenskog, glavnog koordinatora sistema UN i glavnog predstavnika UNDP u Crnoj Gori.

Predśednik Krivokapić i gospodin Vrbenski su istakli da Crna Gora aktivno participira u sistemu UN, te da je pokazala kapacitet da iskoristi mogućnosti organizacija UN na putu reformi.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić se zahvalio gospodinu Rastislavu Vrbenskom na više nego plodotvornoj saradnji. Predśednik Krivokapić je istakao da je tokom mandata Vrbenskog Crna Gora započela ključne reformske procese sa ciljem demokratizacije i jačanja institucija i demokratije, a da su UN i Vrbenski lično imali uvijek sluha i davali značajnu podršku tim procesima, te se sagovorniku na tome iskreno zahvalio.

Gospodin Rastislav Vrbenski je poručio da ga jako raduje što je bio u Crnoj Gori u njenim ključnim evro-atlantskim trenucima, od dobijanja statusa kandidata za punopravno članstvo do otvaranja pregovora sa EU. “Sistem UN-a u Crnoj Gori je intenzivno prisutan i spreman da i dalje podržava reformske procese”, poručio je Vrbenski.