Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 16. novembar 2014. 20:48

Krivokapić u Vašingtonu i Njujorku

Predśednik emeritus Parlamentarne skupštine OEBS Ranko Krivokapić učestvuje na skupu posvećenom budućnosti OEBS-a koji se održava u Vašingtonu i na Interparlamentarnoj Uniji u Ujedinjenim Nacijama u Njujorku.

Predśednik emeritus Parlamentarne skupštine OEBS Ranko Krivokapić učestvuje u Vašingtonu, u Sjedinjenim Američkim Državama, na prvom od tri skupa posvećenom budućnosti OEBS-a, koje je inicirao i pokrenuo sa funkcije Predśednika emeritusa. Ovo je prvi od 3 segmenta koji će okupiti brojne visoke zvaničnike iz država OEBS regiona i šire, a koji će biti održani pored Vašingtona i u Štokholmu (Švedska) i Moskvi (Ruska Federacija).

Predśednik Ranko Krivokapić će učestvovati i na Godišnjem saslušanju u Ujedinjenim Nacijama, koje svake godine u Njujorku organizuje Interparlamentarna Unija u saradnji sa UN-om. Ove godine Saslušanje Interparlamentarne Unije u UN-u će biti posvećeno globalnim izazovima ekonomske i socijalne nejednakosti stanovništva, zaštiti ljudskih prava, siromaštvu i izazovima koji se nameće pred vladama kako omogućiti održivi razvoj.

Pored osnovnih obaveza Predśednika emeritusa, ovu pośetu će predśednik Krivokapić iskoristiti da obavi i u svojstvu predśednika Skupštine Crne Gore, putem brojnih susreta koje će imati ovom prilikom.