Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
nedjelja, 16. novembar 2014. 11:57

Čestitka povodom 17. novembra – Međunarodnog dana studenata

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 17. novembra – Međunarodnog dana studenata čestitku crnogorskim studentima u zemlji i van nje, predśedniku SP UCG Milošu Pavićeviću, kao i predśednicima studentskih parlamenata Univerziteta “Mediteran” i Univerziteta Donja Gorica.

“Uvaženi studenti – crnogorska budućnosti,

Ovo je dan kada se śećamo 1939. i 1989. godine i svih onih koji su snagom svoje mladosti i željom za znanjem, čuvajući ljudsku toplinu i građanske vrijednosti dali svoje živote za bolje śutra za pravedniji put društva. Ovaj dan ne nosi u sebi samo antifašističku vertikalu već i poruku koja obavezuje čitavo društvo da brine i čuva akademsko biće – svoju budućnost.

Crnoj Gori svakodnevno treba novih znanja, vještina i energije. I vi ste ti koji će dati novum našem društvu i državi, te pronaći odgovore na nove izazove koji su pred nama. Znanje je bogatsvo, ali i breme – jer obaveza je na vama da naše društvo i državu, utemeljenu na znanju i pravdi, uvedete u porodicu evropskih država. Taj istorijski trenutak pripada samo vama.

Našoj generaciji pripada da Crnu Goru učini sigurnom u evro-atlanstkoj porodici, da vam omogućimo bolje uslove za vaš dalji razvoj i afirmaciju. Na Univerzitetu je obaveza da obezbijedi kvalitetano obrazovanje uz najviše standarde - sistem koji vas neće pretvoriti u tehnokrate, već u intelektualce široke društvene odgovornosti. Država mora punom posvećenošću stvarati uslove da dobijete priliku primijeniti stečena znanja.

Sreća Crne Gore se mjeri pameću i ljepotom njene mladosti.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Međunarodni dan studenata.”

Ranko Krivokapić