Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 27. novembar 2014. 14:22

Predśednik Skupštine Crne Gore uputio čestitku RTCG povodom dva važna jubileja

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je, povodom 70 godina od osnivanja Radija i 50 godina od početka rada televizije čestitku generalnom direktoru RTCG Radu Vojvodiću i svim zapošljenima u RTCG-u:

“Poštovani,

Poslenik javne riječi dobije takvu moć, da mora imati i odgovornost prema svom javnom radu. Jer, javna-novinarska riječ često odlučuje o ljudskom životu, odlučuje o slobodi – najvećem bogatstvu svakog od nas.

S tom sviješću na vama je veliko breme ali i veliko očekivanje i potreba za istinom, jer vaš rad treba da otvara nove prostore za Crnu Goru. Ovo jeste trenutak za Crnu Goru, trenutak za vjetar u jedra njenoj demokratiji i pravdi na putu ka odgovornom društvu, punopravnom članu evro-atlantske familije.

Brojni su danas izazovi pred kojima ne smijete pokleknuti, iako su vremena teška. Neće biti oprosta za one koji nijesu u stanju da brane profesionalizam i stručnost. Istina je u tradiciji svetost koja se nije smjela gaziti, a i sankcije za to su vazda bile najteže.

Radio-televizija Crne Gore ne smije biti uslužni servis nikome, već samo i jedino servis svih građana. Skupština Crne Gore će učiniti sve da, kao osnivač, vrati povjerenje u javni servis.

Svim bivšim i sadašnjim zapošljenima u RTCG kojima je profesionalizam i etika condicio sine qua non, hvala što su bili i biće na strani javnog interesa.

U ime Skupštine Crne Gore i u svoje ime, čestitam vam ova dva važna jubileja.”

Ranko Krivokapić