Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 27. novembar 2014. 17:50

Predśednik Skupštine primio ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, primio je danas Nj.E. Ian Roberta Vitinga, ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori

Predśednik Krivokapić i Nj.E. ambasador Viting su istakli da Crna Gora i Ujedinjeno Kraljevstvo aktivno sarađuju i razmjenjuju iskustva u oblastima koje su važne za proces evro-atlantskih integracija i snaženja demokratije.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je iskazao zahvalnost Ujedinjenom Kraljevstvu na prijateljskom i konstruktivnom odnosu prema Crnoj Gori. Takođe, predśednik Krivokapić je ponovio da je naš izoštreni fokus u narednom periodu na vladavini prava i osnaživanju institucija koje su nosioci tog procesa. “Nama vladavina prava treba zbog nas, zbog države i zbog sigurne budućnosti svih, a to je takođe i jedan od najvažnijih zahtjeva i u našim vanjskopolitičkim prioritetima na putu ka NATO i EU”, poručio je Krivokapić.

Nj.E. ambasador Viting je poručio da Ujedinjeno Kraljevstvo cijeni i uvažava jasne ciljeve Crne Gore kada su u pitanju NATO i EU integracije. On je poručio da će Crna Gora imati podršku institucija UK u tom procesu i konkretnu i savjetodavnu, posebno u narednoj godini koja je ključna za NATO integracije.