Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
petak, 05. decembar 2014. 16:46

Susret Krivokapić – Jildiz

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas gospodina Tener Jildiz-a, ministra energetike i prirodnih resursa Republike Turske.

Predśednik Krivokapić i ministar Jildiz su istakli da Crna Gora i Republika Turska aktivno sarađuju i imaju visoko međusobno razumijevanje i dobre odnose na svim nivoima.

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić je u razgovoru sa ministrom Jildizom naglasio da su ekonomski odnosi Crne Gore i Turske u fazi intenziviranja što je obostrano korisno za dvije države. “Posebno stavljam pažnju na energetski sektor, jer energetska nezavisnost znači i suštinsku državnu nezavisnost u današnjem ekonomsko-političkom okviru. Zato je potrebna dalja posvećena aktivnost na snaženju crnogorskih energetskih potencijala”, poručio je sagovorniku predśednik Krivokapić. Krivokapić je nagalasio posebno važnim projekat TAP gasovoda, koji je važan ne samo za Crnu Goru već za čitav geografski prostor od Turske do Jugozapadne Evrope.

Ministar Tener Jildiz je u razgovoru sa predśednikom Krivokapićem poručio da sa turske strane postoji značajno interesovanje za investiranje u Crnu Goru u sektorima rudarstva, tekstila, poljoprivrede i energetike. “Veoma cijenimo prijateljski odnos Crne Gore kao i vaše ostvarene brojne napretke kako na putu ka NATO, tako i na unutrašnjem planu”, poručio je Jildiz. Ministar Jildiz je najavio da će Turska u narednom periodu konkretizovati dijalog oko potencijalnih investicionih projekata u Crnoj Gori.