Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 30. decembar 2014. 08:34

Novogodišnja čestitka predśednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića

Poštovani crnogorski državljani,

đe god da ste, u domovini ili rasijani po bijelom svijetu,

Iza nas je godina teškog življenja, ali ośećaj preživljavanja nas ne smije ophrvati. Mi možemo više i bolje da stvaramo berićetniji i bogatiji život za našu đecu, za Crnu Goru. Pred nama je godina NATO izazova 2015.

Ali priśetimo se 70 je godina od Drugog svjetskog rata, još važnije samo je 20 godina od kada smo pobijedili balkanski fašizam. Mir je osnov svakog razvoja, mir je osnov održivog razvoja. Razvoja koji će nam donijeti ne samo našu harmoniju, našu multietničku tradiciju, razvoja koji će nam donijeti i evropsko poštovanje.

Pravda je osnovna vrlina koja je čuvala Crnu Goru. Za pravdu i vladavinu prava se ne borimo zato što drugi to traže od nas, nego zato što mi hoćemo da budemo dostojni građani, ponosni ljudi, ugledni dio Evropske unije.

I u ovoj godini najviše su nas proslavili naši umjetnici. Marina Abramović je slavila ime Crne Gore širom svijeta. Vojo Stanić nas je ođe u našoj kući utoplio i davao nam tu duhovnost. U toj duhovnosti dočekajte i praznike, u toj duhovnosti gradite vašu familiju i iz toga će izaći sva dobra i za vašu đecu, za Crnu Goru.

Neka vam je srećna i snažna 2015. godina,

Ranko Krivokapić