Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
utorak, 06. januar 2015. 11:11

Čestitka povodom Božića po Julijanskom kalendaru

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je čestitku crnogorskim građankama i građanima koji slave Božić po Julijanskom kalendaru, arhiepiskopu cetinjskom i mitropolitu crnogorskom Mihailu i mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju SPC u Crnoj Gori sa svještenstvom.

 “Uvažene građanke i građani,         

Porodica i toplina doma su najljepša mjesta na kojima želim da provedete dane pred nama i ispunite se energijom podrške i ljubavi. U zajedništvu sa bližnjima izgrađujemo univerzalne vrijednosti poštovanja i razumijevanja različitosti, te tako sebe činimo dijelom zajednice i društva koje stvara dobro i kreće se ka boljem.

Svi zajedno činimo društvo koje treba biti ponosno za građanski duh svoje države. Crnu Goru i njenu multinacionalnu i multikonfesionalnu dušu trebamo štititi posebno u ovom vremenu, čuvajući ono što je njeno čvrsto tlo na kojem postojano prkosi izazovima.

Svima vama koji slavite Božić po Julijanskom kalendaru želim dobro zdravlje, mir, ličnu i porodičnu sreću. Budite jači od prolaznih ljudskih slabosti i novih izazova. Sa međusobnim povjerenjem i razumijevanjem zajedno krenimo u godinu koja će od nas tražiti da budemo jači i spremniji za korake na putu jačanja pravde i ljudskih toplina.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Božić.”

Ranko Krivokapić