Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
četvrtak, 22. januar 2015. 17:45

Čestitka povodom Dana novinara

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je povodom 23. januara – Dana novinara Crne Gore svim novinarima u Crnoj Gori i onima koji su dopisnici van nje čestitku.

 “Uvaženici poslenici javne riječi,

Mala zemlja kao što je Crna Gora može opstati samo vjerom u pravdu i istinu. Da nema onih koji se bore za istinu, time i za pravdu, ne bi bilo ni pobjede nad nepravdom ni povratka Crne Gore u njen puni građanski, duhovni i pravni subjektivitet.

Najteže je u životu išćerivati nepravdu i biti glasnik istine, posebno u vremenima kada to znači odricanje od lagodnosti življenja u sjenci populizma i nezamjeranja. Zato je slobodna javnost, profesionalno novinarstvo i časna riječ žila kucavica svake demokratije, društva zasnovanog na političkom sistemu u kojem je jedini vladar pravda.

Vjerujem da ćete imati dovoljno snage i profesionalnog žara da odgovorite izazovima novog vremena i sačuvate sebe i svoju profesiju od prolaznih tamnina. Samo tako ćemo biti društvo kuražnika – zajednica koja korača stazom evro-atlanstkih vrijednosti.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, čestitam vam Dan novinara.”

Ranko Krivokapić