Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 26. januar 2015. 15:35

Predśednik Skupštine primio ambasadora Mađarske pri NATO

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Nj.E. Petera Sztaraja (Péter Sztáray), ambasadora Mađarske pri NATO.  

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić i ambasador Peter Sztaraj su razgovor posvetili NATO integraciji Crne Gore, koja je posebno važna u ovog godini.

Kako je Mađarska nedavno preuzela ulogu kontakt države za NATO za Crnu Goru predśednik Ranko Krivokapić je poručio da je nas raduje što će i dalje nama bliska država brižno pratiti i pomagati Crnu Goru u njenim NATO obavezama. “NATO je naš vanjsko-politički prioritet i čitav sistem je intenzivno usmjeren na ispunjavanju obaveza koje integracija nosi. Tu posebno mislim na vladavinu prava – koja nam treba zbog nas, a jedan je od ključnih uslova za NATO”, istakao je Krivokapić.

Ambasador Peter Sztaraj je ocijenio da Crna Gora ostvaruje kontinuiran napredak u evro-atlantskim integracijama, te ponovio da je ovo godina kada su NATO partneri fokusirani na našu državu i korake ka cilju – dobijanju pozivnice za učlanjenje u Alijansu. “Računajte na prijateljsku podršku Mađarske na tom putu”, zaključio je Sztaraj.