Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
srijeda, 11. februar 2015. 13:06

Susret Krvokapić - Gaskel

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Pola Gaskela,v.d. direktora Direktorata za Zapadni Balkan i proširenje u Ministarstvu vanjskih poslova Velike Britanije.

Sagovornici su istakli dobre bilateralne odnose Crne Gore i Velike Britanije i Ujedinjenog Kraljevstva, na svim nivoima.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić je istakao da crnogorski Parlament posvećeno radi na izgradnji i jačanju svojih punih kapaciteta, posebno u dijelu nadzora i kontrole. “Samo je dobra vlast i vlada moguća uz jak Parlament”, poruka je Krivokapića. “Britanska parlamentarna tradicija je veoma važna Crnoj Gori kao orijentir i mjerilo za punu nadzornu i kontrolnu ulogu nad izvršnom vlasti. U tom svijetlu ćemo tražiti načine i modele bliže saradnje dva parlamenta kroz razmjenu iskustva i znanja s ciljem sticanja novih vještina za poslanike u pogledu vladavine prava i borbe protiv korupcije i sličnih devijacija”, ocijenio je predśednik Ranko Krivokapić.

Gospodin Gaskel je ocijenio da su vidljivi napori i napredak Crne Gore na evro-atlanstkom putu. On je ocijenio da Britanija ima ulogu prijatelja i partnera Crne Gore na njenom integracionom putu, te da možemo računati na britanske kapacitete koji bi značili savjetodavnu i stručnu podršku procesu jačanja vladavine prava kao osnovne obaveze na EU i NATO putu.