Preskoči na sadržaj Preskoči na podmeni Naslovna strana Aktuelnosti Mapa sajta Śednice skupštine Śednice radnih tijela Zakoni Kontakt Online streaming Ustav Crne Gore Akcioni plan Poslovnik Skupštine Plan zakonodavnog rada Mjesečni bilten Građani Međunarodna saradnja
Skupština Crne Gore
ponedjeljak, 16. februar 2015. 14:30

Predśednik Skupštine primio potpredśednika Vlade i ministra vanjskih poslova Kraljevine Belgije

Sagovornici istakli dobre odnose između Crne Gore i Kraljevine Belgije

Predśednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić primio je danas Didijea Rejndersa(Didier Reynders), potpredśednika Vlade i ministra vanjskih poslova Kraljevine Belgije.

Sagovornici su istakli dobre bilateralne odnose Crne Gore i Kraljevine Belgije, na svim nivoima.

Predśednik Skupštine Ranko Krivokapić je istakao da je za Crnu Goru Kraljevina Belgija važan partner i u bilateralnom smislu i kao država-politički centar Evropske unije. Predśednik Krivokapić je u razgovoru upoznao Nj.E. Rejndersa sa intenzivnim radom crnogorskog parlamenta na prilagođavanju našeg zakonodovstva evropskom akiju. “Posebno mislim na set antikorupcijskih zakona i svim novim zakonskim rješenjima koja znače snaženje institucija, prvenstveno veću nezavisnost sudske vlasti, koja uz potrebnu odgovornost treba da znači i jačanje vladavine prava”, ocijenio je Krivokapić. Predśednik Skupštine je podvukao da Parlament predano radi i na izgradnji boljeg sistema u izbornom zakonodavstvu, kako bi se povratilo i osnažilo povjerenje u izborni proces.

Potpredśednik Didije Rejnders je saopštio da su ocjene institucija EU u redovnim izvještajima o Crnoj Gori pozitivne, ali i ukazao na potrebu za rezultatima u implementaciji zakona, jer je vladavina prava ključni prioritet na integracionom putu Crne Gore u EU i NATO.  “Kraljevina Belgija daje snažnu podršku crnogorskom procesu pridruženja NATO i EU i možete računati na našu pomoć”, poruka je Rejdersa.